Monday, May 02, 2005

főpolgármesteri programom

Mostanában könnyen elalszom ha ezen gondolkozom :)))

A következő pontok:

- Városháza projekt - a bazársor lebontása, út és villamospálya felújítás Astoriától a Deák téri végállomásig, a bazárok helyére egy kis park, padokkal, talkáozóhellyel, és kávézóval, alul egy többemeletes szerkezet: közvetlen a föld alatt egy a gödörre emlékeztető kulturális és szorakoztató centrum, kiállítótermekkel, éttermekkel, boltokkal, ezek alatt pedig egy mélygarázs, egyúttal a városháza illő felújításával egy új nevezettességet teremthetnénk Budapestnek

-érdemes azon elgondolkodni, hogy milyen új funkciókat lehetne adni a Belvárosnak. Legyen esetleg egy szórakoztató központ, ahol kávézni, sörözni, korzózni lehet - ebben az esetben létre kell hozni egy rendezvényszervező ügynökséget; esetleg további utcákat kell lezárni az autósforgalom elől, a metropolitan sportoknak területet kell biztosítani...

- buszsávok kialakítása - ez a legolcsóbb és egyben a leghatékonyabb megoldás a tömegközlekedés fejlesztésére és vonzóvá tételére. Kétségtelen, hogy új lendületet kell adni a felső tömegközlekedésnek - néhány helye érdemes lehet kerékpárutakat építeni, ám abban a jelenlegi vezetésnek igaza van, hogy ez a közlekedési forma nem igazán hatékony a mi éghajlati övünkben.

-Buda presztizsberuházása a Várkert újjáépítése, és az előtte található útvonalnak a felújítása - ezzel a budai rakpart méltó párjává válna a pestinek. Feltétlen meg kell csinálni!

-A metróépítést tovább kell vinni - erre egy alpolgármesteri szintű biztost kell kinevezni, aki 24 órában ezzel az üggyel foglalkozik, és minden pihiző, vagy az ügyet hátráltató fenékbe belerúg. A négyes metró ugyanakkor nem fogja megoldani a város közlekedési káoszát, erre semmi esély...ezt is látni kell!

- Fel kell gyorsítani az MO-ás körgyűrű építését! Ez a város és az agglomeráció közlekedésének továbbra is kulcskérdése. Közel 2 évtizede tudjuk, hogy az MO-ás megépítése az egyik legfontosabb feladatunk, mégsem történt lényeges előrelépés!

No comments: