Saturday, January 03, 2009

BUÉK 2009

Happy New Year 2009!

Az idei szilveszter a legjobbak közé fog kerülni. dec.30-án este berobbant az arcüregem. Mit mondjak várható volt. November vége óta szenvedek az éjjeli emésztéssel. Ez kellően legyengített és lefárasztott. Hazajövetel után pedig (megint esett 10 fokot az átlaghőmérséklet) még jobban kifárasztott az idekellmenni odakellmenni eztkellelintézni-aztkellelintézni, hidegből be, melegből ki. Majd jött B. aki 20 cm távolságból köhögött az arcomba, K. pedig rámtüsszentett. Ennyi elég is volt. Szedem az augmentint, amit 2009-ben nem szabad többet szednem.
Szóval a Szilvesztert itthon töltöttem. Ágyban. Néha belekukkantottam a tévéműsorba.
Szilveszteri tévé lassan eljut az evolúciós folyamata végére (abszurd, az evolucio sosem ér véget): annak idején a régi világban ritkák voltak a kabarék, ezért mindenki várta az évi végi nagy műsort, amikor mindenki kitett magáért, különkiadások, rendesen felkészülve stb. Aztán amikor jöttek a versenytévék, mindenki rengeteg szórakoztató műsort kezdett gyártani, sorozatban. Az év végi műsorok egyre gyatrábbak lettek, mert a készítők elfáradtak a hétköznapokban. A szilveszter éjjelt átvették a dáridós, énekes, mulatós fos műsorok. Idén a legnagyobb tévé már nem is csinált külön műsort. Egymás után benyomott 3 szar filmet. A második helyezett tévé 2005-ös Sas kabarét adott. Rettenetes fos. A kisebb adók dáridóztak, jellemzően alpári szinten.
Szóval itt van 2009.
Idei évre nincs nagy fogadalom. Az eddigieket sosem tartottam be. A new year resolution nem közép-európai thing.
Maradnak a hosszú távú célok 2013.dec.31.-ig: 30eE, 3évmtapasz plassz egy masztersz.
Rövid távon többet kell fordítanom az egészségre a másik két erőforrás kárára (pénz, idő, egészség): a tél ezen szakában már nem lehet szarozni a fűtéssel, világítással, kajával. Tavasszal pedig helyre kell állítani a mozgásszabadságomat és el kell gondolkodni a lakáskérdésen.
2009 állítólag meleg év lesz. Legyen.
2009-ben megtudjuk milyen világot akar Obama, mennyire mélyül el a válság, túléli-e gyurcsány az EP választásokat. Á.t megkereszteljük. Dolgozunk és élünk, remélhetőleg sikeresen...

No comments: