Sunday, March 15, 2009

Sültcsirke

Sült csirke...60 perc

  1. A húst ecetbe áztatjuk, megmossuk, papírtörülővel megtörölgetjük, mellé répát, krumplit hámozunk;
  2. Tűzhelyen serpenyőben kevés olajat forrósítunk és a húst beletesszük ( lehet előtte szeletelni, de ha sütőbe is beteszed, akkor nincs értelme) ha fröcsög fóliával, vagy fedővel lefedjük;
  3. 3-4-perc múlva megfordítjuk,hogy mindkét oldalon barnás-piros kérge legyen;
  4. A másik oldalt is sütjük 3-4 percet;
  5. Ezután be lehet tenni az előmelegített (220 fok körüli) sütőbe. Ha olyan serpenyőben volt ami bírja a sütőt (nem műanyag a fogantyúja!!) akkor mehet be ugyanabban az edényben, ha nincs ilyen serpenyő, akkor jénai edény a legcélszerűbb. Rá lehet önteni azt az olajat, amiben addíg sült, esetleg egy kis bor is mehet bele. Mehet mellé a répa és a krumpli.
  6. A sütési idő a hús fajtájától és/ill. a nagyságától függ. Úgy 30-35 perc alatt készül el, de érdemes folyamatosan figyelni, hogy kell-e ráönteni egy kis olajat, vagy folyadékot;
  7. Lehet az elején fóliával betakarni, az utolsó negyed órára a fóliát levenni.

No comments: