Saturday, July 23, 2011

Padlizsán-feta recept

Nem tudom, mi az étel neve, de nagyon jónak tűnik.

1, veszünk egy padlizsánt, a száránál körbevágjuk, és beirdaljuk, hogy sütés után a héját le tudjuk hántani. A padlizsánt betesszük a sütőbe: 20 perc 180 fokon, 5 percenként negyedével el kell forgatni a padlizsánt, hogy egyenletesen megsüljön.
2, egy gerezd fokhagymát megtörünk és egy csomag petrezselyemmel együtt felaprítjuk. Ezt a kutyulékot felkeverjük 2-3 kanál olivaolajjal. Borssal és kaporral dobjuk fel.
3, a kész padlizsánról leszedjük a héját. Kettévágjuk, a belsejére rákenjük a petrezselymes-fokhagymás olvaolajat.
4, Hűtőből elővesszük a fetát és rámorzsoljuk a meleg padlizsánra.
5, Facsarunk rá egy kis citromlevet.

No comments: