Thursday, August 04, 2005

The Dutch 2

Senki nem stresszeli magát.

Ez biztosan összefügg az önbizalommal. Valszeg egy olyan országban, amely évszázadok óta őrzi vezető helyét a civilizáció tetején, az emberek tudnak valamit. Ha eddíg megtudták csinálni, akkor eztán is meg fogják tudni csinálni.

Működik a protestáns munka-etika.

Bízhatnak egymásban. Ha valaki elvállalt valamit, akkor csak a legvégső esetben fordulhat elő olyan, hogy nem csinálja meg!

Nem panaszkodnak. Felesleges. Embertársaidat átverheted, de a Teremtőt nem!

Előbb írtam, hogy minek többet mutatni, mint ami vagy. Nos, az volt az érzésem, hogy ők azt szeretik mutatni magukról, hogy nincs semmi baj velük. A Jóisten áldásával árulják az újságot, szerelik a biciklit vagy kutatják a rák ellenszerét. Mindegy, hogy a munkamegosztás melyik szakaszában vagy. A lényeg, hogy légy pontos, végezz jó munkát és ne panaszkodj! Aki panaszkodik, az kétségbevonja a teremtő által létrehozott rendet...aki panaszkodik az gyanús.

Hollandia a civilizáció tetején van. Épp idevág Huxley világ-kontrollerje: a civilizáció = stabilitás.

Hollandiában 400 éve stabil politikai és társadalmi rend van.

Aki panaszkodik, az éppoly gyanús, mint a szélsőséges iszlám helyi képviselői, akik rituálisan végeztek egy nagyszájú filmrendezővel, aki úgy gondolta, 400 éve szabad bármit mondani, akkor szidhatom a muszlimokat. Igazi megrázkódtatás volt, amikor kiderült, a mai hollandiában több tízezer olyan jövevény él, akik eltérő véleményüknek brutálisan adnak hangot.

Nem kell félteni a hollandokat. 400 éve ellenálltak minden ordas eszmének. Az iszlám szélsőségesek sem fognak győzni.

Sok olyan nemzet van, ahol a nemzet sorsáról szóló fontos döntéseket nem a nemzeten belül hozzák meg. Mi abszolut ilyenek vagyunk. Nem mi döntöttünk Mohácsról, Jaltáról. Máltán sem mi találkoztunk. 1994-ben beadtuk a tagkérelmet az EU-hoz. Nem mi döntöttünk!
Hollandiának enyhén más a története. Ők tudnak saját sorsukról döntést hozni. Ismerve a munka elvégzésére vonatkozó etikájukat...jaj az iszlámnak és a muszlimoknak, ha egyszer ők úgy döntenek, hogy a bajkeverőkkel nem bánnak el kesztyű kézzel! (Azt is írhatnám, hogy nem szeretnék hollandok ellen harcolni...)

ismét csak egy agyfing: a protestánsok etikája szinte egy a zsidókéval...

Ahogy a zsidók rendre elbánnak az arabokkal...nos ha a radikális iszlám civilizációs háborút provokál, azt ők fogják megszívni.

No comments: