Thursday, April 27, 2006

hmm

Két választási forduló közötti kutatások szerint a Fidesz úgy ment neki a második fordulónak, hogy frontemberei a népszerüségi lista utolsó negyedébe csúsztak. Ez szerintem elég jól jellemzi, hogy miért a nagy vereség...
Valszeg a választóknak nemigen jött be a Fidesz húzása: négy évig a víz alá nyomták egyetlen esélyes szövetségesüket - pedig az EP választásokból tanulhattak volna - aztán a második forduló elött számonkérték az összefogási hajlandóságot.
Nem semmi.

Na mindegy. Egy korszak most látványosan véget ért.

A következöket várom a Fidesztöl:

- nyár végéig elemezzék ki, ki miért szavazott, ki miért maradt otthon!
- Távozzon: Kövér, Deutsch, Semjén, Mikola, Rogán - Viktor legyen frakcióvezetö, semmiképp se vonja ki magát a közéletböl, ugyanakkor tudatosítsa, ö már nem miniszterelnök jelölt, hanem az ellenzék ügyvivö vezére, amíg meg nem találják utódát.
- augusztusra döntsék el kinek a vezetésével, de a párt kezdje meg visszatérését a politikai centrumba!
- Öszi stratégia lényegi pontja: demszky megbuktatása. Ennek érdekében össze kell fogni az mszp-vel, mdf-fel! 16 év után új lendület kell Budapestnek. Fideszes jelölt úgyse nyerhet...a jobboldalnak jobb egy olyan polgármester, akivel 2010 után tárgyalni lehet, mint az gyülölködö demszky...
- A helyhatósági választásokon szabad teret kell engedni a helyi eröknek. DE: mindenütt be kell vezetni az elöválasztási rendszert. Ne a polgári körös szubkultúra döntse el, hogy milyen jelölteket indít a fidesz, mert ezek a jelöltek többnyire alkalmatlanok a többségi társadalom támogatásának megnyerésére. Reprezentatív minták alapján kiválasztott jelölö szavazásokon döntsenek a helyi fideszes versenyzökröl!

No comments: