Sunday, May 13, 2007

Mlékezetes Május

MM.
Kezdödött egy rövid B.-i kirándulással, amely pont annyira volt kényelmetlen és kimerítö, hogy legalább 1hetesnek tünjön. Annyiban szerencsés volt a szóbeli elött 1nappal kimenni, hogy a levegöváltozás hatása elnyomta az idegességet, így aztán ugyan megszakításokkal de viszonylag jol tudtam aludni hétfö este, ami nagy segítség volt kedden. Maga a vizsga azért nem volt olyan kemény mint egy szigorlat. Felesleges volt komolyan készülni rá. Ezzel együtt ök döntenek, tehát semmi ok optimizmusra vagy pesszimizmusra: vagy tetszettem nekik és akkor sikerült, vagy nem és akkor nem. Hazaérkezés: a tévé arról harsog, hogy akadozik a betegellátás de most már tényleg olyan szinten, hogy akut, sürgös esetek sem garantálhatók. Az infarktusos betegek is lesz majd várólistájuk? - erröl folyik a fórumban a vita.

Még a repülögépen eszembe jutott a süllyedö hajó metafórája. A hajó már évek óta süllyed. Tavaj májusig a kapitány a bálteremben szórakoztatta az utasokat, aztán hirtelen eléjük állt és bejelentette, hogy baj van. Be kell dobálni a rakományt és az utasok értékeit a vízbe. Persze ez nem megoldás. A süllyedésnek nem a rakomány az oka. Ezért demagóg a viktor, amikor egyszerü megoldásokról beszél. Aki nem beszél a nyugdíjrendszerröl, a cigányságról az nem mond semmit a versenyképességröl.

Mégiscsak könnyebben lenne elviselhetö a tipikus belga idöjárás ha sikerülne. Végülis nem lenne rossz. Ezt leginkább akkor érzi az ember, amikor hazaérkezik...

Azárt vannak jó dolgok is: lesz ombudsmani védelme a jövö generációinak. Egy komoly alkotmányos reform valósul meg ezzel. Régóta mondogattuk, hogy kell. Most megvan a parlamenti kompromisszum. Jópont for Hungary.

Eurovizió kritikán aluli. És én hüje még meg is nézem. Mérges vagyok. A szavazás viszont nagyon érdekes...vagy mégsem? mivel a normális nyugat-európát rohadtul nem érdekli ez a dalversenynek álcázott geopolitika, ezért a verseny a kelet-európai nemzetek és a nyugati bevándorlók szimpátiaszavazásává válik. Senkit nem érdekel a tehetség-produkció-mondanivaló, hogy ki mit és hogyan énekel! Politika és nemzeti szimpátia ez az egész a javából.

A jövö héten pedig jön a szemmütét projekt konkrét megvalósulása... Érdekes módon kevésbé izgulok. Itt nem rajtam múlnak a dolgok. Én mindent úgy csinálok majd, ahogy az orvosok mondják. Innentöl az ö ügyességükön múlik a siker...

No comments: