Monday, April 28, 2008

Megkezdődött

Megkezdődött a cinikus hatalmi játszma. Szadesz ellenzékbe vonul, viszi magával a "reformpártiakat". Gyurcsányiék meg hatalmon maradnak és a két év húzd meg után most jön az ereszd meg politikája. Cél az elkódorgott nyugdíjas szavazatok visszaszerzése.
Hókuszpókusz mai állomása, hogy egy sor új kormánytag van. Visszaszervezik a minisztériumokat. A nagy dirrel durral világgá kiáltott államreform és kormányreform most szépen visszacsinálódik. Úgy látszik mégiscsak szükség van erre a sok miniszterre.
Titkos jelöltem, gordonka látszólag feljebb bukott, most övé a gazdasági minisztérium (Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium). De hosszú orrú machiavellink időben elvette tőle az uniós pénzek jó részét. Persze jut is marad is, gordonkáé marad területi fejlesztés. A közlekedési pénzeket (autópálya dollars) viszont máshoz kerülnek! A potenciális Brutus-jelölt most küzködhet a döglődő gazdasággal.
Kiosztották a szadeszos tárcákat mind: új az egügy és a környezetvédelmi miniszter. Lamperthot pedig az egyszem független parlamenti képviselőre cserélik.
Az internet is döglődik. Index pedig gyakran elérhetetlen! Piha.

No comments: