Sunday, April 13, 2008

Tudahoo

  • A szimmetrikus testfelépítés az egészség jele: a petesejt megtermékenyítésétől számítva elvileg mindig azonos tempóban osztódik, tehát ha nincs genetikai mutáció, törés vagy káros környezeti hatás, akkor az emberi külsőnek teljesen szimmetrikusnak kellene lennie. A szimmetria tehát a genetikai egészség, a külső hatássokkal, mutációkkal szembeni ellenálló képesség külső jegye.
  • A derékbőség/csípő arány a sexualitásért felelős hormonok tevékenységének következménye: nőknél az ösztrogén, férfiaknál a tesztoszteron határozza meg, a zsír hol rakódhat le. Egészséges mennyiségű hormontermelés esetén az zsírtartalékok úgy fognak lerakódni, hogy nők esetében az arány 0,7 körül lesz, férfiaknál 0,8
  • Kísérletek igazolták, hogy képesek vagyunk szaglás alapján megkülönböztetni a szimmetrikus embereket! Kutatók bizonyírották kísérletekben, hogy a nők kedvezőbbnek ítélik szimmetrikus férfiak verítékével átitatott szövetek illata alapján elképzelt viselőjük személyiségét, mint az asszimmetrikusakét!
  • A szexualitás érzékelésének vizuális forradalmát kb. 23 millió évvel ezelőttre teszik, amikor egy genetikai módosulás következtében az emberszabásúak képesek lettek érzékelni a színeket. A látás győzelme azonban csak a tudat szintjén valósult meg, tudatallattink az illatok alapján dönt.

No comments: