Monday, January 22, 2007

Ismét betegség

Háát, ismét beteg vagyok. 2007 elsö hetei nem hoztak boldog egészséget. Úgy néz ki hétföre lebetegszem. Kezdödött az egyhetes megfázással január elsejétöl, aztán múlt hétfön tört ki rajtam a torokfájás...és ma: fejfájás, höemelkedés, rossz hangulat, levertség, berobbant arcüreg.
Fasz ki van, na!
Közben a hetekben Kína titkos rakétakísérletet hajtott végre: lelött egy meteorológiai müholdat. A Pentagon kisebb fajta pánikban: a kémmüholdak összekapcsolása a fejlett térinformatikai rendszerükhöz minden másnál fontosabb elönye volt az amerikai hadseregnek. Eddíg csak az oroszok voltak képesek kilöni müholdakat. Most már a kínaiak is képesek. Érlelödik a kihívás. Miközben az amik Irakban égetik el a pénzt, Kína évi 10%-kal növeli gazdasági erejét és szép lassan fejleszti haditechnikáját.
Felvételi ügyekben meg vagyok löve. A leginkább értelmes posztgrad képzésenek a közgáz posztgrad intézete tünik, a maga 4-5 féléves képzéseivel; söt a tandíjak sem eget rengetök (mondjuk a fogorvos képzések elég jók: közel 11 miller egy csont nélküli diploma). Van néhány másik iskola, de a többség az alapképzéseket nevezi posztgraduálisnak - ezek az ún. kiegészítö alapképzések.

No comments: