Friday, October 14, 2005

Zuhan a

Zuhan a Bux, gyengül a forint. Két nap alatt 2000 pontos esés. Már hétfön kiszálltam, látható volt, hogy mi közeledik. Az országba vetett bizalom komolyan megingott. Eközben a miniszterelnököt lefoglalja a Fittelina ügy. Annyi futotta még az erejükböl, hogy elterelték a médiát: a hüséges tollnoksereg félve tekint fel a fönökségre: tényleg arról kell órákon át beszélni, azzal kell megtölteni vezércikkeket, hogy melyik titkárnö szivárogtatott ki adótitkokat? A sajtosok egy picit elbizonytalanodtak. Nem kérdés - utolsó vérükig küzdenek, nehogy visszajojjenek a "fasiszták"; most azonban megingott a feltétlen bizalom a Vezérrel szemben. Kiderült adót csalt. Nagy ügy! A Fittelninan keresztul elsummantott 15-30 milliot, ki tudja! Mindannyian csalunk. Ez egy ilyen ország...persze fél évvel a választások elott nem lehet ilyesmivel eloallni. Mégse lehet azt mondani, hogy "Na-és?"
Az egész Fittelina egy nagy nulla ahhoz képest, ahogy az elso milliárdját megszerezte Fleto. Persze azon nem tudjak elmeszelni, mert a korszak 'olyan' volt...
Persze marha fontos ki az elso ember, de felolem lehetne Mari néni is, ha végre olyan ugyekkel kezdene foglalkozni, ami tényleg szamit! Cigányság, eg.ügy, oktatás, demográfia-eloregedés, gazdasági versenyképesség, Budapest.

By the way: Budapest átadta az új parkot. Átmenetileg. A városháza projekt ugyanis a városvezetésnek nem azt jelenti, mint nekünk. Demszkiék egy hatalmas értékü ingatlant látnak, s nem egy kis oázist a suru belvárosban. Kaptunk két évet. Két év mulva eldozerolják a parkot, és egy nagy irodaházat építenek a helyére!

No comments: