Wednesday, October 18, 2006

Új link

Találtam egy viszonylag jó éttermi kalauz blogot. Végignéztem néhány értékelést és kijelenthetem, hogy éttermi ízlésünk egyezik!

Meg kell említenem egy aranyos éttermi poént!

Egy pesti étterem számláján a következö olvasható:
A Prices do not include the service charge. Tip is not included. magyar fordítása így szól: Köszönjük, hogy vendégül láthattuk, viszontlátásra!"


Más.

A CSM is foglalkozik a kelet közép európai államok helyzetével. A szerzö megállapítja: a közép európai demokráciák serdülö korukba értek. Az euroatlanti csatlakozás folyamatában szönyeg alá söpört ügyek most hirtelen elöjöttek. Mindehhez társul a fejlett országokhoz képest gyors gazdasági növekedés okozta társadalmi elégedetlenség: egyre többen úgy érzik a szegény-gazdag (lokális-globális) dichotómia kellemetlen oldalára kerültek.

- Szlovákiában a baloldal és a szelsöjobb együttes erövel rombolja a bezzegország státuszát.
-Csehországban patthelyzet uralkodik a parlamentben. A pártok a magyarokéhoz hasonló bunkerpolitizálást folytatnak.
-Lengyelországban a jobboldali kormány rombolja saját magát: korrupciós ügyekkel illetve szalonképtelen buzizással.
-Budapesten kettös ellenállás zajlik: egyrészt az ellenzék a hazug kormánnyal szemben; másrészt a társadalom a megszorításokkal szemben.

A serdülö kor pedig sok tekintetben döntö. Egyrészt nyilvánvaló, hogy nincs visszaút a diktatúrák korszakába - az állampolgári aktivitás, felelösségvállalás mindenütt növekszik, a demokratikus intézményrendszer a válságok sorozata alatt sem omlott össze. Másrészt azok a problémák, amelyeket most nem tudunk megoldani velünk maradnak, annak ellenére, hogy néhány éven belül látszólag kinöhetjük öket.

No comments: